Immediaatprothese 

Een immediaatprothese ofwel uw eerste gebitsprothese. Nadat de tandarts/kaakchirurg heeft besloten uw laatste tanden en kiezen te trekken verwijst hij u terug naar ons voor het vervaardigen van uw eerste kunstgebit (Immediaatprothese).

Voordat uw tandarts/kaakchirurg uw laatste tanden trekt, komt u bij ons in de praktijk en maken wij afdrukken van uw kaken. Deze afdruk fungeert als basis voor het vervaardigen van uw kunstgebit. Bij het vervaardigen van uw kunstgebit houden wij rekening met uw wensen zoals de kleur, de stand en vorm van uw tanden.

Vroeger liepen de mensen voor ze een kunstgebit kregen meestal drie maanden zonder tanden. Dit kan tegenwoordig nog steeds, echter maatschappelijk is dit vaak niet wenselijk. Tegenwoordig wordt het gebit onmiddellijk, na het trekken van de laatste tanden en kiezen, in de mond geplaatst. U vindt het misschien een vreemd idee dat u een kunstgebit krijgt over de verse wonden. Maar u zult merken dat het kunstgebit als een soort verband op de wonden zit. De dag na trekken komt u bij ons terug in de praktijk voor nazorg.

Vergoedingen
De kosten voor een volledige boven- en/of onderprothese worden voor 75% vanuit de basiszorgverzekering vergoed. Heeft u een aanvullende verzekering, wij kijken graag samen met u naar de uw polisvoorwaarden voor mogelijk extra vergoedingen van de 25% eigen bijdrage.