Rebase & Reparatie

Rebase (opvullen)
De conditie van uw kaak veranderd waardoor de pasvorm van uw kunstgebit ook veranderd. Er komt ruimte tussen uw kunstgebit en uw kaak. Hierdoor drukt het kunstgebit niet meer gelijkmatig op de kaak, gevolg hiervan kan zijn pijn, loszittende prothese en breuk. Wacht niet te lang en maak een afspraak. Wij brengen, aan de binnenzijde van de gebitsprothese, een “voering” waardoor uw kunstgebit weer goed aansluit op het tandvlees en niet meer los zit. De kosten voor een rebasing (opvullen) worden, bij een volledige boven- en/of onderprothese, voor 100% vergoed vanuit de basiszorgverzekering.

Reparatie
Heeft u een reparatie? Tandje eruit, scheur of is uw kunstgebit gebroken, wij repareren uw gebitsprothese gedurende werkdagen dezelfde dag. Heeft u in het weekend een reparatie, belt u ons gerust en wij kijken met u naar oplossing. De kosten voor een reparatie aan volledige boven- en/of onderprothese wordt voor 100% vergoed vanuit de basiszorgverzekering.

Gratis nazorg, advies en controle

Jaarlijke controle
Het is belangrijk om uw gebitsprothese en implantaten te controleren op oa slijtage en pasvorm. Bovendien is het verstandig om de conditie van uw kaken te controleren. Het slinken van uw kaak gaat heel ongemerkt waardoor uw prothese zonder dat u het merkt niet meer passend is. Wij nodigen u jaarlijks uit voor een gratis controle. 

Advies
Heeft u last van een loszittende gebitsprothese, regelmatig breuk of een tandje uit uw kunstgebit of pijnklachten, maak een afspraak in onze praktijk Eersel of Eindhoven voor een vrijblijvend advies.

Nazorg
Na het plaatsen van uw gebitsprothese volgt een nacontrole. Na het plaatsen van een immediaatprothese volgen diverse nacontroles, om het verloop van slinken van de kaken in de gaten te houden. Indien nodig wordt de prothese tijdig aangepast.