Nazorg, advies, controle
en mondverzorging van
Luijten Kunstgebitten

Maak een afspraak

Bij Luijten Kunstgebitten Centrum voor Tandprothetiek bent u altijd verzekerd van gratis nazorg, advies en mondverzorging. Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Jaarlijkse controle

Jaarlijkse controle

Het is belangrijk om uw gebitsprothese en implantaten te controleren op o.a. slijtage en pasvorm. Bovendien is het verstandig om de conditie van uw kaken te controleren. Het slinken van uw kaak gaat heel ongemerkt waardoor uw prothese zonder dat u het merkt niet meer passend is. Wij nodigen u jaarlijks uit voor een gratis controle.

Betrouwbaar advies

Advies

Heeft u last van pijnklachten, een loszittende gebitsprothese, een breuk of een tandje uit uw kunstgebit, maak een afspraak in onze praktijk in Eersel of Eindhoven voor een vrijblijvend advies.

Nazorg gebitsprothese

Nazorg

Na het plaatsen van uw gebitsprothese volgt een gratis nacontrole. Na het plaatsen van een immediaatprothese volgen diverse nacontroles, om het verloop van slinken van de kaken in de gaten te houden. Indien nodig wordt de prothese tijdig aangepast.

Mondverzorging

Reinigen gebitsprothese
Geloof het of niet, maar het gebruik van tandpasta op uw gebitsprothese kan juist bacteriële groei veroorzaken. Omdat een gebitsprothese zachter is dan uw eigen tanden maken de schuurmiddelen in gewone tandpasta microscopisch kleine krassen op uw gebitsprothese. Deze krassen geven bacteriën en tandplak een plaats om zich te hechten, wat een slechte adem kan veroorzaken. Om dergelijke beschadiging door tandpasta te voorkomen, adviseren wij het gebruik van prothesereinigingsmiddelen. Het schuurt niet, het reinigt uw gebitsprothese zonder te krassen en doodt 99,9% van de bacteriën die een slechte adem veroorzaken. Bovendien is het krachtig genoeg om hardnekkige vlekken te verwijderen. Dus wilt u een schone en frisse adem, vervang dan uw tandpasta door Corega Fresh Cleanse of Ecosym.

 

Gebitsprothese op implantaten?
Voor het behoud van uw gebit en de implantaten is een goede mondhygiëne heel belangrijk. Het regelmatig grondig, maar wel voorzichtig verwijderen van tandaanslag en tandsteen, vormt een wezenlijke bijdrage aan het behoud en succes op de lange termijn.

De Sonicare elektrische tandenborstel van Philips is uitermate geschikt voor het onderhouden van uw implantaten, tandvlees en uw kaken. Voor het reinigen van de implantaten gebruikt u een pasta zonder schuurmiddel, bijvoorbeeld BlueM. De implantaten op een steg kunt u goed schoonhouden met een grove flosdraad of rager.

Reinigingsproducten

  • Ecosym gebitsborstel Voor een grondige reiniging van uw gebitsprothese

  • Ecosym massageborstel Voor het reinigen en masseren van uw tandvlees en bloeddoorstroming

  • Ecosym gebitsbakje Gebitsreinigingsbox

  • Ecosym gel Voor de dagelijkse reiniging van uw gebitsprothese

  • Ecosym forte Voor de wekelijkse reiniging van uw gebitsprothese

  • Corega Fresh Cleanse Een antibacteriële reinigingsmousse speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse reiniging van uw kunstgebit. Geeft een langdurig gevoel van frisse adem

  • BlueM Pasta ontwikkeld voor de verzorging en het onderhoud van tandheelkundige implantaten

  • Philips Sonicare Elektrische tandenborstel voor het reinigen van implantaten, drukknop en steg-constructie

  • Ultrasonic Het ultrasonische schoonmaakapparaat is een trilbad dat uw prothese reinigt in enkele minuten. Meer informatie aan de balie Tandprothetische Praktijk Luijten, Eersel / Eindhoven