Kosten en vergoedingen bij Luijten Kunstgebitten

Neem contact op

Lees hieronder alles over de kosten en vergoedingen die gelden bij Luijten Kunstgebitten Centrum voor Tandprothetiek in Eindhoven en Eersel. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Kosten en vergoedingen

Tarieven
De tarieven in de mondzorg worden vastgesteld door de overheid. De Nationale Zorgautoriteit bepaalt namens de overheid de tarieven en deze zijn voor iedere mondzorgverlener gelijk. Klik hier voor de link om naar de website van de Nationale Zorgautoriteit te gaan.

Facturen
In onze praktijk houden wij ons graag zoveel mogelijk bezig met zorg op maat. Al onze aandacht gaat uit naar u. Wij hebben het factureren en innen van declaraties uitbesteed aan Infomedics, met uitzondering van CZ Zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie over Infomedics.

Logo Infomedics

Zorgverzekering & vergoedingen

De rekening van uw gebitsprothese zal bestaan uit een honorarium-deel en tandtechniek-deel. Deze honorariumtarieven en tandtechniektarieven worden in opdracht van de minister vastgesteld door de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit).Voor vergoeding van prothetische zorg gelden de volgende algemene regels.

Eigen risico en eigen bijdrage

Eigen bijdrage. Voor elke verrichting heeft u een eigen bijdrage. Deze variëren van 8 t/m 25% van de verrichting. De eigen bijdrage kan gedeeltelijk tot geheel vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Dit is verschillend per aanvullende verzekering.

 

Eigen risico. Het wettelijk eigen risico is een deel van de jaarlijkse zorgkosten die de persoon die de kosten heeft gemaakt zelf moet betalen. Het is bedoeld als drempel om te voorkomen dat mensen overbodig van zorg gebruikmaken. Bron: Nationale zorggids

In 2021 bedraagt het wettelijk vastgesteld eigen risico € 385,-. Bij alle genoemde vergoedingen voor prothetische zorg vanuit de basisverzekering worden deze ten laste gelegd van het wettelijk eigen risico. Daarnaast kan het wettelijk eigen risico vrijwillig verhoogd worden, tegen een lagere basispremie.