Rebase en reparatie van gebitsprotheses

Neem contact op

Bij Luijten Kunstgebitten Centrum voor Tandprothetiek in Eindhoven en Eersel bent u welkom voor rebasing en reparatie van uw bestaande gebitsprothese. Lees hieronder wat dit inhoudt en neem contact op voor meer informatie.

Rebase (opvullen)

De conditie van uw kaak verandert waardoor de pasvorm van uw kunstgebit ook verandert. Er komt ruimte tussen uw kunstgebit en uw kaak. Hierdoor drukt het kunstgebit niet meer gelijkmatig op de kaak, wat pijn, een loszittende prothese of een breuk tot gevolg kan hebben. Wacht niet te lang en maak een afspraak. Wij brengen aan de binnenzijde van de gebitsprothese een “voering” aan waardoor uw kunstgebit weer goed aansluit op het tandvlees en niet meer los zit.
De kosten voor een rebasing (opvullen) worden, bij een volledige boven- en/of onderprothese, voor 90% vergoed vanuit de basiszorgverzekering.

Reparatie

Heeft u een reparatie nodig? Een tandje eruit, een scheur in uw prothese of is uw kunstgebit gebroken? Wij repareren uw gebitsprothese gedurende werkdagen dezelfde dag nog. Heeft u in het weekend een reparatie, belt u ons gerust en wij kijken met u naar een oplossing. De kosten voor een reparatie aan een volledige boven- en/of onderprothese wordt voor 90% vergoed vanuit de basiszorgverzekering.