Volledige gebitsprotheses en protheses op implantaten

Neem contact op

Volledige boven- en/of onderprothese

De gemiddelde levensduur van een kunstgebit is 6 tot 8 jaar. Als gevolg van het voortschrijdende slinken van de beide kaakhelften zit zowel het boven- als ondergebit op den duur te los. Dit gaat vaak gepaard met functionele klachten zoals pijn in de mond, slecht kunnen kauwen en zelfs problemen met de spijsvertering.

Implantaatgedragen gebitsprotheses (klikgebit)

Is uw onderkaak geslonken? Last van een loszittend of pijnlijk kunstgebit? Dit is niet meer nodig, het klikgebit is hiervoor de oplossing; een klikvaste oplossing die u zelfvertrouwen en draagcomfort biedt. Een implantaat is een kunstwortel, die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Deze komt op de plaats waar vroeger uw tanden en kiezen hebben gestaan. Niet voor iedere tand wordt een implantaat geplaatst. Het volstaat om voor het dragen van uw kunstgebit slechts 2 of 4 implantaten te plaatsen. Een implantaat is gemaakt van materialen die niet door het lichaam worden afgestoten.

Het implantaat heeft een doorsnee van ongeveer vier millimeter en is tien tot zestien millimeter lang. Een implantaat wordt onder plaatselijke verdoving geplaatst en biedt houvast aan het uiteindelijke kunstgebit.

Wij werken voor een implantaatgedragen gebitsprothese (klikgebit) nauw samen met een tandarts-implantoloog. Na beoordeling van uw mond en het bespreken van het te volgen behandelplan verwijzen wij u door naar de tandarts-implantoloog. Als u geïmplanteerd bent, komt u terug bij ons in de praktijk voor de vervaardiging van uw kunstgebit op implantaten (klikgebit).